Rentenaar Training & Coaching

 

Telefoon: 06 10 89 28 39

E-mail: info@Rentenaartraining.nl

Invoer datum
Een goed gesprek voeren door beter te luisteren

Herken je dit?

In een vergadering is een discussie gaande. Ook jij wilt je mening geven en zoekt een goed moment. Je bent zo bezig om het juiste moment te vinden dat je niet meer goed luistert naar wat anderen te zeggen hebben.

Of

Je zit met een goede vriendin aan de telefoon en het gaat alleen maar over haar. Wanneer ben jij een keer aan de beurt? Hoe los je dat op?

Of

Je leidinggevende is best een dominant type. Hoe vertel je hem/haar dat je deze klus er niet bij kunt hebben?

Aandacht geven werkt

Bij een goed gesprek draait het er om dat je één ding tegelijk moet doen – of zenden, of aandacht geven – pas dan kom je bij je gesprekspartner binnen.

In deze training, leer je met behulp van de LSD techniek “Luisteren Samenvatten Doorvragen” een goed gesprek te voeren door beter te luisteren. In één dag leer je deze methode beheersen.

Je gaat leren luisteren en je gaat leren om inhoud, gevoel en gedachtes samen te vatten. En natuurlijk leer je de goede vragen te stellen.

 

Doelgroep

Als jij je communicatievaardigheden wilt verbeteren, beter wilt leren luisteren en begrijpen  maar ook je eigen punt wilt maken dan is dit de training voor jou.

Opbrengst

Na afloop van de training ”Een goed gesprek voeren door beter te luisteren” beheers je de essenties van het Luisteren Samenvatten Doorvragen, zodat je deze vaardigheden kan toepassen zowel in werk als in privé.

 

Programma

Het programma van de training bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Aandacht geven

  • Matchen

  • Samenvatten en invullen

  • Valkuilen
     

Oefenen

We gaan elkaar uitdagen in de lastigste gesprekken: hoe krijg je die timide collega aan de praat of je expressieve zus afgekapt? Je gaat oefenen in het oprecht aandacht geven en ervaren hoe waanzinnig effectief dat is. Met eigen situaties aan de slag.
 

Groepsgrootte

Bij de training “Een goed gesprek voeren door beter te luisteren” zit je in een groep van 8 tot 12 deelnemers met 2 trainers.

 

Studiebelasting

De training “Een goed gesprek voeren door beter te luisteren” duurt 1 dag. Na afloop ontvang je een certificaat.

 

 

Prijs per deelnemer (minimaal 8 deelnemers)

€ 142,50 exclusief B.T.W. (inclusief lunch en locatie).

 

Locatie

De training wordt gegeven en is compleet verzorgd op de mooie locatie De Larikshoeve, Langesteeg 2B in Leusden.